Aventurile lui piticot: la „magain”

Merg ieri seara la cumparaturi la hipermarket cu sotzul si fi-miu (un an si 5 luni). Chestia asta cu „magainu'” (=magazinul) e foarte distractiva pentru cel mic. Nu e la fel de grozava si pentru noi, cei mari. De fiecare data cand mergem cu el, sfarsim epuizati, ciufuliti si rapusi de febra musculara, in timp ce piticotul bate din palme multumit si incantat  pe drumul inapoi spre casa.  Fericirea lui face ca toata alergatura noastra sa merite, oboseala evaporandu-se cumva, undeva in eter…

Aseara, in timp ce tati alerga printre rafturi incercand sa adune in cos toate produsele de pe lista de cumparaturi, mami statea cu piticot incercand sa il distreze, pentru ca dupa 20 de minute dadea semne de plictiseala. Deja se plimbase cu caruciorul pentru cumparaturi, aruncase jumatate dintre articole pe jos, calcase pe o sticla cu gel de dus care s-a desfacut si a curs peste toate produsele si sacosele aduse de acasa pentru a transporta chestiile cumparate.

Cum toata lumea stie ca un copil plictisit e o bomba waiting to happen, e recomandat sa incerci sa previi plictiseala prin orice metode. Asa ca mami il cocoatza pe un balot de un metru si ceva, astfel incat baiatul e la inaltime, satisfacut nevoie mare ca priveste lumea de sus. Din difuzoare se revarsa o muzica antrenanta iar mami si bebe incep sa danseze tinandu-se de manute. Ma rog, mami danseaza, bebe batzaie din fundulet cu gura pana la urechi. Moment idilic, bebe are o expresie de ingeras. Mami e mandra de nu isi mai incape in piele. Tocmai atunci trece pe langa noi un domn foarte elegant si rafinat, cam de aceeasi varsta cu bunicii micutului. Ne priveste amuzat, cu un zambet larg, blajin si apreciativ. Piticot il vede, rade si mai tare si ii face cu mana. Mami e in al noualea cer de incantare. Il pupa pe bebe si il lauda:

-Bravo, iubitul meu! Ce frumos dansezi tu, comoara mea! Ce baiat dragut si civilizat are mami!!!

Bebe la randul lui este extaziat de atentia  primita din toate partile si imi raspunde, racnind din toate puterile, cu un mega ecou:

-Ccaaaaaacccaaaaaaaa!!!!!

10 gânduri despre „Aventurile lui piticot: la „magain”

  1. Super! Ai un haz irezistibil ! Imi si inchipui mandria mamei alimentata de zambetul binevoitor al”distinsului domn” facuta tandari de strigatul piticatului incercat de <>. Mi-ai zmuls un hohot de ras. Multumesc!A.P.

  2. sa ne bucuram cu totii ca piticotul are doar 1 an si 5 luni. asta inseamna ca urmeaza vreo 7-8 ani de inspiratie pentru slowaholic si hohote de ras pentru noi 🙂

  3. Hai că faza asta m-a făcut să apăs şi [Follow] după [Like] ! 😆

    Ar trebui să pui un disclaimer:
    „Autoarea textelor de pe acest blog nu poate fi trasă la răspundere pentru luarea în greutate a cititorilor, datorată hohotelor excesive de rîs!”
    Pfuahahahahaha !!! 😆

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s