19 gânduri despre „Covrigi ‘to go’

  • Hihihi 🙂 Pe aia si daca i-ai spala cu peria si tot nu cred ca ai putea sa-i mananci fara sa inghiti o armata de microbi (presupunand ca nu s-ar dezintegra de la spalat, of course).

 1. Si eu care voiam sa zic ca uite de asta iubeste rusul din mine Romania! Daca treceam eu pe acolo facea vanzare. Nu trebuie sa subestimezi pofta masculilor :D. Eu franam, trageam pe dreapta, il rugam sa ma lase sa fac poza cu promsiunea ca nu-s de la ziar, ii cumparam doua funii si plecam fericit. Pariem ca nici hepatita nu faceam? 😀 La barza chioara ii face Domnul cuib. E stiut :)).
  Vladimir

   • Nu cred c-ai prins vremurile cînd te duceai la magazin şi cereai un sfert de pîine sau o jumate. Mănuşi de plastic? Mediu steril? Aş! Şi uite că am supravieţuit. Întrebare de baraj: oare de ce media de viaţă scade constant, dacă sîntem din ce în ce mai „conştienţi” de pericolele din jur şi ne protejăm pînă la paroxism? 🙄

    Mi-e dor de covrigii cu mac de odinioară… şi de merdenele ori pateuri… şi de multe altele. Am căutat într-o zi, acum cîţiva ani, să cumpăr cîteva pateuri şi n-am găsit nici măcar o patiserie în tot cartierul. Avem o grămadă de case de schimb, sedii de bănci, jocuri de noroc, puncte de telefonie mobilă, cabinete de cosmetică… dar nu mai e nici măcar o pompă de apă ori o mini-arteziană ca să-ţi potoleşti setea… 😦

    • Ba am prins vremurile acelea. Taiau painea cu un cutit special pt paine, zimtat, pe un soi de gratar din lemn. 🙂 Mai tii minte painea fara sare? Si batoanele cu mac? Ce bune erau batoanele atunci… 🙂 Eu nu cred ca microbii sunt de vina pentru scaderea mediei de viata (desi contribuie si ei probabil), ci poluarea, stresul si mancarea care numai naturala nu prea mai este in ultimii ani.
     Nu inteleg cum de nu ai gasit merdenele si covrigi, ca inca sunt covrigarii (unde exista aproape intotdeauna si merdenele) in destule locuri prin oras. In ce cartier locuiesti? Poate stiu sa-ti spun unde gasesti asa ceva. 😉

     • Întreabă în ce oraş, întîi. 😉

      Pîinea fără sare era o abominaţie! 😆 Maică-mea ce mai mînca, cu bolile ei mai mult închipuite. Eu de cînd mă ştiu am preferat pîinea neagră şi după o perioadă destul de lungă în care n-am mai găsit, de trei ani de cînd am revenit la casă am găsit şi pîine neagră la magazinul local, însă nu mai e ca pe vremuri.
      Batoane cu mac mai luam uneori, dar preferam covrigii cu mac, era un loc special unde se vindeau, în centru şi mereu era coadă acolo.
      Cum puteam să uit „ferăstraiele” de tăiat pîinea? 😆 Avea un farmec aparte operaţiunea respectivă, deşi nu era nimic neobişnuit în sine; doar faptul că te duceai să cumperi un sfert de pîine fiindcă atît îţi trebuia – iară nu din cauza sărăciei – spune cîte ceva despre acele vremuri.

      Cu viaţa şi bolile e un capitol larg. Presiunea psihologică exercitată asupra noastră în mod constant, cred eu că e unul dintre factorii majori. La fel de adevărat cu poluarea, în special în marile oraşe, deşi în ultima vreme nu prea se mai produce nimic (ce combinate?! ce rafinării?! ce oţelării?!) ci doar se tranzacţionează ori asamblează (goddamn outsourcing!), iar reglementările EURO-whatever în materie de noxe la autovehicole, ar trebui să fie destul de eficiente,cel puţin teoretic.

      Despre mîncare ce să spun? Că pe vremurile de dinainte de […] din ’89 strîmbam cu toţii din nas fiindcă se băga soia în salam, iar acum „gospodinele” sînt încîntate de tofu, sos de soia şi alte asemenea idioţenii? Mie mi-e scîrbă de soia în toate formele ei, n-o suport. Dar ce ştiu eu, nu-i aşa!? CÎnd cineva scrie OMG, nici nu mai ştiu dacă-i vorba de ‘oh my god’ sau ‘organisme modificate genetic’ – deja s-a împămîntenit, e natural (ca apa de izvor) să mănînci mutanţi.
      Să discutăm despre industria medicamentelor? Mai bine nu. N-am nici măcar o aspirină în casă şi nici n-am să mai înghit vreodată „nasturi”. Las organismul să-şi facă treaba, dacă poate; dacă nu – tot la six feet under ajungem cu toţii, aşa că nu-i bai.

      Trăiască covrigii liberi, fără sfori! 😎

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s