Aventurile lui piticot: pasarele cu surprize

Piticotul nostru implineste 2 ani peste cateva zile. E deja baiat mare, curios, cu avansate cunostinte din diverse domenii stiintifice. E pasionat de pasari, plante, avioane, motociclete si bebelusi care rad pe Youtube. Desi vorbeste foarte bine pentru varsta lui, sunt anumite cuvinte pe care nu reuseste sa le pronunte tocmai corect. Bunicul matern, care a copilarit la tara, il invata cu multa rabdare si dragoste numele pasarilor, al copacilor, florilor si asa mai departe. Ca o mamica mandra, care isi vede puiul cu ochi complet subiectivi, am fost ultra-incantata cand am venit acasa de la birou intr-o zi si el m-a anuntat cu aplomb, in gura mare:

– Mamico, bebe a vazut un pitzicoi in meteacan! (=pitzigoi in mesteacan)

– Wow! Mami, ce grozaaaavvv! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Evident, am ras cu gura pana la urechi, chestie care l-a incantat atat de tare, incat de a doua zi a spus absolut tuturor minunata veste.

Incredibil, dar absolut adevarat (jur!), la o saptamana dupa isprava asta, vin acasa si dupa giugiuleli si pupicuri (pentru obtinerea carora mami trebuie mai intai sa il fugareasca sa-l prinda), piticotul ma anunta stirea zilei:

– Mamicooo, bebe a auzit o pighecoaie in pop!

– Poftiiiiiim????

– Beebeee a auziiit o pighecoaieee in poooop!

-Da mami, te-am auzit, dar nu inteleg ce spui…

Mami a fost prompt lamurita de tanti Mia, care are grija de pusti cand parintii sunt la birou, ca „bebe a auzit o privighetoare in plop „, scena in urma careia mami a ras cu lacrimi atat de tare, incat bebe, foarte fericit de succesul neasteptat, s-a laudat la toata strada cu descoperirile lui. Vecina de vis-a-vis il intreaba zilnic ce face prietena lui, privighetoarea, in timp ce pitzigoiul este nelipsit din conversatiile cu bunicii si prietenii lui mami si lui tati.

 

10 gânduri despre „Aventurile lui piticot: pasarele cu surprize

 1. :)))))))))))))))))
  Studiul pasarelelelor e ce-a mai faina indeletnicire pentru un copil 🙂
  Mie mi-a schimbat viata un atlas Zoologic primit de la un nene doctor de la spitalul unde practic locuiam… cred ca mai mult de 2 luni am fost ocupat cu el pana a devenit ferfenitza :))))))))
  Din acela am aflat o multime de lucruri si am vazut o multime de pasari si animale… dupa aceea am devenit cel mai mare iubitor de pasari din familia mea :)))

  Sa-ti traiasca piticotul, sa fie sanatos si fericit !

  PS. Neaparat sa-i cumperi un atlas zoologic, o sa-i faca bine sa cunoasca de mic principalele specii de pasari 😀 !

  • Multumesc, Ninule. O sa ii cumpar, iti dai seama. Deja are carticele cu pasari si animale si le studiaza si para-studiaza. Norocul e ca sunt pentru copii mici si au paginile cartonate, asa ca pot rezista la manutele care trag cu forta de ele. 🙂

   • Uite, daca vrei sa ai interese comune cu fiul tau 😀 😀 😀 studiaza cantecul de sticlete
    Sticletele are cel mai elaborat tril dupa privighetoare , mult mai complex decat al canarului.

 2. De cate ori trebuie sa apas pe „excelent” ca sa capeti mai mult de un vot? Doar 1 „excelent” e prea putin! Am ras cu lacrimi. Piticotul tau e o sursa de „subiecte” foarte pretioasa.
  Supeeeeer!!!

 3. Cum să nu izbucneşti în rîs la asemenea povestire colorată? 😆 The kid is priceless! 🙂

  Bucuraţă-vă intens de perioada asta a copilăriei inocente, că mîine-poimîine trece de la studiul păsărelelor la cel al păsăricilor, şi atunci să te ţii! 😆

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s