Sursa vieții

Am avut o săptămână dificilă. Cu sufletul greu și fără vlagă. Am fost nespus de obosită. Încep să revin la normal. Sunt încă fără energie, dar mi-o recapăt treptat. Ce sursă e oare mai bună pentru asta decât iubirea? Ce remediu e oare mai bun decât iubirea? Ce ne dă aripi mai mult decât iubirea? (Să nu spuneți Red Bull, că o să spun și eu Bull Shit :)).

Ce mișcă lumea spre mai bine? Ce ne face mai frumoși, mai nebuni, mai invincibili și totodata mai vulnerabili? Ce ne duce de la extaz la agonie și înapoi? Ce ne face să vibrăm, să ne topim, să înghețăm, să ardem, să ne spargem  în milioane de culori strălucitoare și să luminăm și cea mai întunecată noapte? Ce face ca doi imperfecți să devină unul perfect ce-n acea clipă ating desăvârșirea?

Un loc unde iubirea dă năvală peste tine și se simte ca la ea acasă. Nisa. Franța
A place where love comes crushing into you and feels as if it were at home. Nice. France
Foto: ©Slowaholic

28 de gânduri despre „Sursa vieții

 1. Iubirea e un leac universal pentru ori ce boala, e minunat cand iubesti, dar mai minunat este cand te simti iubit, e o senzatie unica atat de placuta incat nu exista cuvinte sa poata descrie cum te simti atunci cand te simti iubit 🙂 Ma bucur tare mult ca esti bine si totul e ok, asta e cel mai important sa fim sanatosi si fericiti, restul se rezolva toate !

 2. Ei, da! Daca te-a parjolit iubirea sti de ce ai venit pe lumea asta!Chiar si durerea din dragoste iti poate arata cat de nebanuit de mare este puterea ta de a intelege, de a ierta, de a vedea mult mai multe culori si infinite nuante ale vietii (asa cum o spui tu atat de frumos). Cat despre iubirea implinita -asa cum o descrii – multumeste-i Domnului ca ti-a ingaduit sa o cunosti lasandu-ti si luciditatea de a o pretui , fiind constienta ca ai primit Marele Dar( fie sa il poti pastra de-a pururi!)

 3. Abia după ce ardem nişte etape în viaţa noastră, începem să înţelegem. Abia după ce înţelegem etapele parcurse, putem merge mai departe. Iubirea este motorul vieţii dar din păcate, iubirea nu este singurul motor care mişcă lumea. De exemplu, un alt motor care defineşte lumea, este teama; chiar moderarea aplicată pe acest blog, este un exemplu: de cine te temi ?

  • 🙂 Mai e și ura. Care din păcate are o forță năucitoare. Tocmai de aceea am scris că ‘mișcă lumea spre mai bine’. Sau așa îmi place mie să cred.
   Moderarea nu e din cauză că mă tem. Am dus la războaie și la conflicte cât nu duc alții mai maturi și cu mai multă experiență decât mine. Nu le-am vrut, nu au fost ale mele, am detestat când s-au întâmplat, dar a trebuit să le port. Vor mai fi și altele, fie că-mi place sau nu.
   Moderarea este pentru a evita mitocaniile, meschinăria, prostia, nesimțirea, jignirile la adresa altor bloggeri care comentează aici (s-a întâmplat și așa ceva, din păcate, sau s-ar fi întâmplat dacă permiteam). De altfel știi prea bine despre ce vorbesc. Există prea mult urât în jurul nostru, peste tot. Aici e un loc în care pot să îl țin la distanță. Aș vrea să o pot face și în rest…

   • Ai dreptate; e şi ura. DAR.
    Ura este corolarul negativ al iubirii, dar cred că ştii asta aşa că, nu insist. 🙂
    Revin la moderare: moderarea preventivă nu este altceva, decît teamă.
    Teamă de lume, teamă de ce putem afla, teamă de ce ni se poate spune la un moment dat sau la alt moment dat, etc.
    Revenind la blog, la bloggereală. Moderarea nu este nimic altceva decît, moartea conversaţiei în timp util.
    Exemplu simplu: nimeni nu poate preveni o înjurătură în plină stradă, aşa-i? 🙂
    – – –
    Revenind la temă.
    Locul unde iubirea dă năvală şi se prăvale peste mine, peste tine, peste noi ( la modul generic, desigur, 🙂 ), este locul din care lumea renaşte iar şi iar şi iar, frumoasă aşa cum ne place să credem că a fost, este, şi va fi!

    • Din păcate eu văd toate comentariile. Partea cu conversația în timp real e … reală 🙂 Partea cu teama, mai puțin. Dar cred că depinde foarte mult de percepția fiecăruia. 🙂

     • Mno, am spus ce am avut de spus, şi mulţumesc pentru răspunsuri. 🙂
      Rămîne să mă mai gîndesc la spusa ta:

      „Ce ne face să vibrăm, să ne topim, să înghețăm, să ardem, să ne spargem în milioane de culori strălucitoare și să luminăm și cea mai întunecată noapte?”

      Probabil că atunci cînd vom afla răspunsul la această întrebare multiplă şi tulburătoare, vom şti.

       • He he. 🙂
        Dacă am reuşit să te fac să dublu zîmbeşti, mi se pare că e (de) bine. 🙂
        Iar te citez:
        „Încep să revin la normal. Sunt încă fără energie, dar mi-o recapăt treptat. Ce sursă e oare mai bună pentru asta decât iubirea?”

        – – –
        Cu permisiunea ta, îţi voi spune o anecdotă:
        „Nu încerca să afli ce este în mintea unei femei; chiar şi dacă vei reuşi, tot nu-ţi va veni să crezi” 🙂
        – – –
        Nu uita (te rog), un singur lucru: femeia este podoaba vieţii, nu sclava ei!!!!
        Şi nu uita – te rog – că nu există pe lumea asta perfecţi şi imperfecte. 🙂

       • Zambesc din nou. Ce ma distreaza ideea asta pe care barbatii o reiau mereu: “Nu încerca să afli ce este în mintea unei femei”!
        Cred ca uneori si femeii ii e greu sa inteleaga ce e in mintea ei. Uneori nici ei nu ii vine sa creada, chiar daca intelege… 🙂 🙂 🙂

 4. Acolo unde cerul se întîlneşte cu marea, se află pacea definitivă a omenirii. Adică nicăieri, fiindcă acela e un loc iluzoriu, o linie virtuală şi inabordabilă, între zero şi infinit. Unde e iubirea în asta? Poate în valuri… poate în razele soarelui… poate merge în echilibru pe acea linie inaccesibilă logicii, dîndu-ne cu tifla ca un copil ştrengar… Sau poate stă pe mal şi face poze frumosului din toate…

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s