Îndrăznește!

Săptămâna trecută am fost la Paris. În timp ce mă plimbam prin Jardins du Luxembourg, un grup de prichindei cercetași de vreo 6-7 anișori se străduia să vândă calendare. O fetiță mai curajoasă și tare drăgălașă a venit la mine și m-a întrebat (în franceză) dacă doresc să cumpăr un calendar. Nu i-am răspuns imediat, pentru că am privit mai întâi calendarul. Văzând că nu îi răspund, a început să se bâlbâie și să încerce să spună aceeași frază în engleză, crezând că nu am înțeles.

– Do you…? și apoi a lăsat stânjenită ochii în pământ, pentru că nu mai știa cum să spună mai departe. Era atât de drăguță, încât nu am putut să rezist rugăminții ei. Am vorbit cu ea în franceză, am întrebat-o cât costă și alte nimicuri și l-am cumpărat. Mi-a mulțumit apoi a fugit spre grupul ei de colegi și spre profesoară strigând  victorioasă și plină de entuziasm: „J’ai vendu un calendrier!!! J’ai vendu un calendrier!!!” („Am vândut un calendar!!! Am vândut un calendar!!!”).

Atunci nu am fost atentă la ce scria pe copertă, fiind absorbită de conversația cu acea copilă minunată. Astă seară mi-au picat ochii pe el:

„OSE REGARDER AVEC TON COEUR” (Îndrăznește să privești cu inima„)

Îți mulțumesc, dragă copilă, pentru acest mesaj frumos. 🙂

IMG_0756

Puștii cu pricina se văd în depărtare. Jardins du Luxembourg, Paris. Oct. 2013, Photo: ©SLOWAHOLIC

Puștii cu pricina se văd în depărtare. Jardins du Luxembourg, Paris. Oct. 2013, Photo: ©SLOWAHOLIC

 

 

4 gânduri despre „Îndrăznește!

  1. Ce-a mai mare dezamagire a vietii mele este legata de cercetasi… daca si dezamagirile pot fi mari… sau mici … Odata la spital am cunoscut o cercetasa si pe prietenii ei cercetasi, si i-am indragit asa de mult incat toata ziua si noaptea ma visam cercetas, vorbeau frumos, stiau face focul in padure, si aveau si uniforme suuperbe … Eu eram fascinat de foc (si acum sant ) si mereu imi doream sa stau si eu la un foc cum vedeam pe geam ca stau vecinii mei care faceau gratare in fiecare weekend. Asa ca am tinut legatura cu aceea persoana, mi-a trimis reviste cercetasesti si abia asteptam sa aflu ce trebuie sa fac ca sa pot fi si eu cercetas… Dupa un timp am pierdut legatura dar la putin timp tot la spitalul din Deva am intilnit o asistenta care era si Cercetas in timpul liber, era de fapt sefa cercetasilor din Deva, si varbind cu ea iar s-a aprins in mine dorinta de a face parte dintre ei, si dupa ce am citit reviste si m-am documentat am luat legatura cu organizatia, si mi-au spus ca nu pot face parte deoarece trebuie sa pot participa la actiuni… Nu exista cercetasi care stau in pat si privesc pe geam… Am plans ca un copil cateva zile… acum daca imi reamintesc pare prostie, dar atunci in zilele acelea parca se sfarsise totul pentru mine, parca nu mai avea nici un rost sa traiesc …

  2. De multe ori, oamenii frumoși se învârt printr-un labirint plin de drumuri frumoase. Chiar dacă nu au idee unde-i vor duce, întâlnirile lor sunt precum ei, precum acele drumuri… Un copil frumos ți-a transmis un mesaj la fel ca el. Pe limba lui, pe limba suflețelului său.

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s