Sus, jos…

Totul este ciclic. Suntem ba sus, ba jos. De cele mai multe ori suntem undeva la mijloc, amorțiți fără să ne dăm seama. Trec adesea pe lângă noi fenomene fantastice pe care nici nu le observăm. Cum ar fi apusul. Sau răsăritul. Sau clipele dintre cele două, care par a fi suspendate cumva în timp și în simțire. În ultima vreme sunt mult mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu. La ce îmi dăruiește natura. Mă umple de bucurie cu generozitatea ei fără margini și cu spectacolul grandios pe care îl pune la dispoziția noastră în atâtea feluri, gratuit și în egală măsură pentru toți. Îmi plac apusurile de soare. Le privesc ori de câte ori perspectiva mi-o îngăduie, fie că mă aflu în oraș, la munte, la mare, pe jos, în tren, în avion, etc… Simt recunoștință și fericire nespusă când universul îmi dăruiește astfel de momente de grație. Cel mai frumos apus de soare pe care l-am privit până acum a fost la Boca do Inferno, în Portugalia, vara aceasta:

Când soarele dispare, pentru câteva clipe totul parcă se oprește… îmi țin răsuflarea și sunt puțin tristă. Spectacolul acela fabulos a luat sfârșit. Soarele a fost sus, acum este jos. Eu am fost sus, acum sunt jos. Dar a fost! Și a fost minunat! Mi-a adus enorm de multă fericire, am simțit cum inima îmi bate puternic și e plină de lumină. Mulțumesc naturii pentru această minune. Mă întreb: „Și acum?…”… Ei bine, e bine. E minunat! Este un vis! Ridic ochii din pământ și acolo este ea, în toată măreția și splendoarea ei misterioasă: luna.

Și uite-așa, dintr-o dată, sunt din nou sus. 🙂

Cascais, Portugal. August 2013 Photo: ©SLOWAHOLIC

Cascais, Portugal. August 2013
Photo: ©SLOWAHOLIC

 

14 gânduri despre „Sus, jos…

  1. Fără apus, n-ar mai exista răsărit… Și invers. Admir apusul tău și te admir pe tine pentru că ai avut plăcerea să trăiești și să surprinzi aceste clipe minunate.

  2. Dumnezeiesc sentiment ai atunci când îl privești, coborând, nedezlipindu-ți ochii de la el, aproape uitând să și clipești…am avut și eu vara aceasta, apusul meu de suflet!

  3. Intr-adevar! Trebuie sa fim recunoscaturi pentru asa lucruri frumoase care ne-au fost daruite…sa apreciem mai mult miracolele fiecarei zile care aduce dupa sine noi incepuri, iar fenomenul acesta de soare-luna imi inspira ciclicitate, renastere.

  4. Apusul e un fenomen frumos, dar eu unul sunt incantat de rasarit. Prima data cand l-am privit aveam 11 ani, eram la mare cu parintii mei si i-am trezit la 4 dimineata ca nu cumva sa pierd rasaritul.

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s