Grand Palace, Bangkok

De multă vreme țin să povestesc despre Marele Palat Regal (Grand Palace) din Bangkok, una dintre cele mai importante atracții turistice din Tailanda. Palatul este de fapt un complex de clădiri. Construcția a început în 1782, ulterior existând numeroase adăugiri. Palatul a fost reședință regală până în 1925. În prezent, monarhul locuiește în alt palat (Chitralada Palace), dar Grand Palace este în continuare gazda unor evenimente oficiale.

Marele Palat Regal este parțial deschis publicului. În incintă există multe construcții, temple (printre care cel mai cunoscut este Templul lui Buddha din Smarald), altare pentru ofrande, etc. E bine de știut că la orice templu din Tailanda (și în special la Palatul Regal), este obligatorie o ținută decentă. Asta înseamnă pantaloni lungi (sau fustă lungă) și mâneci lungi sau 3 sferturi. Pentru cei care vin nepregătiți, sunt disponibili un fel de nădragi de împrumut, dar din motive estetice, e de preferat să veniți gata echipați cu propriile haine. 🙂 De asemenea, înainte de a intra în templu, toți vizitatorii trebuie să se descalțe.

Dacă vă aflați în Bangkok, recomand o vizită la Palatul Regal. Este un paradis pentru iubitorii de fotografie și de exotic. Oricât de multe filme și fotografii ai privi, e un loc pe care numai văzându-l în realitate îl poți percepe cu adevărat. Ai nevoie de toate simțurile. Ochii sunt răsfățați, e drept, dar nici celelalte simțuri nu sunt neglijate. Degetele se pot plimba pe suprafețele strălucitoare acoperite cu mozaic, piatră, lemn sau alte materiale mai mult sau mai puțin obișnuite, nările freamătă îmbătate de arome amestecate, exotice, provenite din sursele cele mai variate: flori înmiresmate aduse drept ofrandă, bețișoare parfumate, mâncăruri intens condimentate, etc… Aromele sunt atât de puternice, încât ajungi nu doar să le miroși, ci să le și guști. Sunetele de fond acompaniază într-un ton discret, desăvârșind spectacolul.

 

 

2 gânduri despre „Grand Palace, Bangkok

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s