Quinta da Regaleira, Sintra, Portugalia

Quinta da Regaleira se află în Sintra, Portugalia. Proprietatea face parte din Patrimoniul UNESCO, împreună cu alte proprietăți și palate din Sintra.

Quinta da Regaleira este una dintre principalele atracții turistice din Sintra, fiind alcătuită dintr-un palat, o capelă, grădini fabuloase presărate cu fântâni, alei șerpuite, construcții surprinzătoare, unele dintre ele având semnificații ezoterice.

Quinta da Regaleira mai era cunoscută și drept „Palatul milionarului Monteiro”, denumire generată de către primul său proprietar, António Augusto Carvalho Monteiro.

Arhitectura îmbină stilurile gotic, renascentist și manuelin, oferind privitorului o abundență de detalii surprinzătoare. Unul dintre locurile cele mai fascinante din grădini este Puțul Inițierii (Initiatic Well), la care am ajuns cu mare dificultate, deși aveam o hartă destul de bine întocmită. Aleile sunt destul de complicate și întortocheate și nu e greu să te rătăcești. Cu toate acestea, am fost încântată să descopăr nenumărate unghere încântătoare, pline de mister, seducătoare.

Dintre toate obiectivele vizitate în Sintra, Quinta da Regaleira este preferatul meu. Nu doar pentru că e un loc extraordinar de frumos, ci pentru că emană o energie aparte, care nu poate fi surprinsă în cuvinte sau în fotografii. Poate fi simțită doar acolo.

4 gânduri despre „Quinta da Regaleira, Sintra, Portugalia

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s