Ce-i oare fericirea?

Ce-i oare fericirea? Există un singur răspuns la această întrebare? Unul cu care să fie de acord majoritatea?… Eu cred că nu. Pentru fiecare, fericirea e altfel și înseamnă altceva.

Pentru tine ce înseamnă fericirea? Răspunde repede, fără să eziți, cu un singur cuvânt. Ține-l minte. 🙂

Se spune că oamenii, atunci când răspund astfel acestei întrebări, rapid și cu un singur cuvânt, spun de fapt ceea ce le lipsește sau nu au îndeajuns în viața lor.

Eu cred că fericirea e o stare pe care fiecare o percepe în felul său. Pentru majoritatea oamenilor, ea nu este continuă, ci mai degrabă o serie de momente minunate.

Fericirea mea este alcătuită din astfel de momente pe care le trăiesc la maxim. Le recunosc imediat, pentru că simt cum îmi crește inima atât de mult, încât nu-mi mai încape în piept. Știu că sunt neprețuite aceste clipe, un dar fantastic de la viață. Știu și că vor trece, că nu le pot lua cu mine și nici nu are rost să încerc. De aceea, atunci când mi se întâmplă, primesc bucuria cu toată ființa mea. Tot restul parcă dispare. Sunt pur și simplu acolo. Doar sunt. Și atât.

Mi se întâmplă uneori să-mi amintesc bucăți de fericire. Aproape niciodată nu mai știu ce-am spus sau am gândit atunci. Mintea mea uită. Știu doar ce am simțit. Asta nu se șterge niciodată.

Apusurile de soare aduc fericire sufletului meu. Și recunoștință pentru a fi fost martoră a spectacolului grandios al naturii.

30 de gânduri despre „Ce-i oare fericirea?

  1. Chiar ca ! Dupa ce am citit ,,Răspunde repede, fără să eziți, cu un singur cuvânt. Ține-l minte. „, am spus exact ceea ce imi lipseste ! 😆
    Sa pastrezi in suflet mereu soarele, cred ca asta ar fi fericirea general valabila . Unii isi aduc aminte,, altii uita . (emoticoncufloarealbastrapentruAncuta) :-*

  2. Fericirea e atunci cand dimineata, trezindu-ne, mergem la frereastra, deschidem larg geamurile si indiferent de vreme intindem bratele si imbratisam infinitul. Uneori cu ochii inchisi. Intotdeauna zambind. 🙂

  3. Tare mult m-am gandit in viata ce este fericirea pentru mine… si inca nu am raspunsul, uneori am fost fericit cand mi-am implinit o dorinta, uneori cind am vazut ceva frumos intr-o calatorie… apoi ma gandeam ca este totusi ceva prea banal sa zici…
    ” Pentru mine fericirea e cand mananc inghetata de kiwi si cand o vad pe matusa pe gaura cheii facand baie goala ! „… Uneori incep sa cred ca eu nu o sa pot fi fericit cu adevarat niciodata… sau poate o sa fiu daca imi gasesc in cele din urma sufletele pereche a celor trei chinezoaice… Cine poate stii ? !… Fericirea poate lovii uneori nemilos…ca atacul cerebral !… Uneori o asteptam toata viata… zadarnic !

  4. Cred că fericirea e drumul pe care-l străbați cu pașii tristeții. Nu atât destinația e încântătoare, pe cât e călătoria, când simți că devii mai ușor cu fiecare pas, când înveți să zbori.

  5. Instinctiv, răspunsul mi-a fost muzica. Adorm cu muzică în căşti, mă trezesc cu muzică. Totuşi, conform celor spuse de tine, se consideră că-mi lipseşte. E clar, trebuie să găsesc o variantă pentru a o asculta şi-n somn 😀

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s