Something Old, Something New, Something Cloudy and Something Blue

Vara aceasta am trecut  din nou prin Budapesta. Nerăbdători să ne urcăm în „Budapest Eye” și să ne bucurăm de priveliște, am alergat de cum am ajuns la  Erzsébet tér, unde e amplasată această roată uriașă, de 65m înălțime, cu 42 de cabine care pot transporta 332 de persoane.

Ghinion! Am ajuns la prânz, pe o caniculă doborâtoare. „Sorry, it doesn’t work. Technical problems”. Eram doar noi și încă vreo 4-5 turiști. Nuș’ cum se face că mai pe seară, când s-a mai răcorit și probabil erau mult mai mulți doritori, „the technical problems” s-au evaporat și să vezi minune, roata funcționa, dar era prea târziu să ne ducem înapoi, având deja alt program pentru acea oră.

Simțeam că mă scurg de căldură și îmi părea foarte rău că nu putem urca în roată, dar piațeta unde aceasta este amplasată are un farmec și o poezie aparte. M-a atras ca un magnet fântâna din mijloc, de o frumusețe fără vârstă. În timp ce făceam fotografii, o adiere abia simțită de vânt îmi aducea câțiva stropi răcoritori pe piele.

Deși nu am putut urca în roată, din acea după-amiază mi-a rămas amintirea dulce a celor câteva fotografii făcute acolo, aproape ca într-un dans cu oțelul, piatra și apa, în care se se amestecau tăios razele soarelui ce străbăteau din albastrul intens pudrat cu nori inofensivi.

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s