Buddha Tooth Relic Temple & Museum, Singapore

Buddha Tooth Relic Temple & Museum (Muzeul-Templu dedicat Dintelui lui Buddha) a fost construit în 2007, în zona istorică din Chinatown, Singapore. Deși este o construcție recentă, merită vizitată. Are o arhitectură interesantă și găzduiește obiecte din arta și cultura budistă. Conceptul de la baza construcției templului îi aparține lui Shi Fa Zhao și proiectul s-a bucurat de ajutorul multor consultanți locali și străini. A costat 75 de milioane de dolari singaporezi și a folosit elemente specifice Dinastiei Tang.

M-a impresionat sala de rugăciune prin culorile extrem de puternice, aglomerarea de statuete, obiecte și forme, zumzetul aproape continuu al incantațiilor călugărilor și miresmele răspândite de bețișoarele parfumate aprinse la intrare.
Încăperea dedicată zodiacului chinezesc, plină la rândul său de obiecte, statuete și informații privind fiecare zodie, e un punct de fascinație extraordinar pentru majoritatea vizitatorilor.
La etajul trei se află moaștele lui Buddha (dintele său – the Buddha Tooth Relic), depuse într-o stupă (monument funerar budist) de 3,5 tone, la care s-au folosit 320 kg de aur, dintre care 234kg au fost donate de către credincioși.
Vizita se încheie apoteotic pe acoperișul templului, unde se află o grădină splendidă (roof-top garden) și o pagodă cu o roată gigantică de rugăciune (Buddha prayer wheel).

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s