In barba veritas

În ultima vreme este la modă să ai barbă. Nu știu dacă ați observat, dar din ce în ce mai mulți tipi faini au barbă. Și nu din aceea de două-trei zile, ci barbă în toată regula. A apărut chiar și un termen pentru genul acesta de bărbat, la modă și cu barbă: „lumbersexual”. Adică acum bărboșii nu se mai numesc bărboși. Cică bărboșii sunt de fapt lumbersexuali. Da, domne, așa zice la revistă! Or avea dreptate, ce să zic? Nu comentez.

Am tot râs și m-am tot amuzat pe tema asta, inclusiv împreună cu soțul meu, care toată viața a fost genul perfect bărbierit, cu fața fără urmă de mustață, cioc sau urme de păr de vreun fel.

Ei bine, na că s-a petrecut inimaginabilul. Bărbatul meu are barbă! Să leșin când mi-a zis ce are de gând. Să leșin și mai tare când am văzut că-mi place cum îi șade. A pornit ca o glumă, dar a devenit cât se poate de serios. Se cam vaită, ce-i drept. Zice că parcă are blană pe față. Cu toate astea, e incredibil, dar arată super sexy. Fiind blond, părul în combinație cu barba îi scoate în evidență verdele-albăstrui al ochilor, de m-am trezit că după atâția ani mă cam fâstâcesc atunci când își înșurubează privirea în ochii mei. Hmmm….

În seara asta m-a invitat la dans. În timp ce dansam romantic în semi-întuneric, iar eu mă simțeam ca o prințesă din povești, prințul meu lumbersexual a început să se scarpine mai întâi încet, apoi din ce în ce mai energic. Exasperat, s-a apucat într-un final cu ambele mâini de obraji și încercând să scape de mâncărime, șuieră printre dinți: „acum îi înțeleg și pe câinii ăștia de ce se scarpină tot timpul”…

IMG_1578

6 gânduri despre „In barba veritas

  1. Înseamnă că eu, care port barbă de vreo 18 ani, e musai să mă încadrez în acea categorie? Glumeam, desigur. Port barbă în urma unei intoxicaţii (cu vestitul balast din orez ce a dat de furcă multor bărbaţi). Ideea este că la mine barba a fost binevenită dacă e să pun la socoteală faptul că-s preot. E drept, încerc să o ţin din scurt cât se poate de scurtă. Şi apoi treaba cu senzaţia de scărpinare e doar o stare de început, căci pielea trebuie să se acomodeze, apoi totul intră în normal. Şi cred că asta o ştie toată lumea numai dacă ne gândim la igiena (prin epilare ori bărbierire) axială.
    Zi bună să fie la voi!

    • Nu prea îi trece mâncărimea asta, dar el are o sensibilitate a pielii destul de mare și probabil de aceea. Oricum, nu știu cât va păstra barba, dar e distractiv pentru toată lumea. 🙂 o zi frumoasă, Victor!

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s