Uneori mă întreb

Uneori mă întreb cum ar fi ca viața mea să fie altfel. Sunt profund recunoscătoare pentru toate binecuvântările primite. Doar că pe nesimțite, viața se scurge cu o viteză amețitoare și nu prea apuc să o trăiesc. Mă bucur de frânturi de viață, furând câte o clipă azi și alta poimâine, făcând slalom printre griji, muncă, planuri, agende ultra-mega-hiper încărcate, scenarii, stres, gălăgie, poluare, agresivitatea prea multora, lipsa acută a puținilor dragi rămași în țară, cu care mă văd mult prea rar.

Uneori mă întreb dacă ritmul nebun al vieții ar încetini dacă aș pleca într-un loc unde mie mi s-a părut că totul se întâmplă mai încet, mai în liniște și mai simplu. Mă întreb cum ar fi pentru mine, pentru copilul meu, pentru soțul meu, pentru fiecare dintre noi ca individ și pentru noi toți, ca familie. Cum arăta acolo traiul nostru, relația dintre noi. Ar avea oare iubirea alt chip, alte culori, alt ritm?

Privesc poveștile altora care s-au dus la capătul lumii, au fugit de agitația bolnavă a orașului, a tot ceea ce presupune ‘succesul’ și nebunia prin care trec cei ce îl caută, iar acum sunt mai în pace cu un trai simplu, bucurându-se de natură și oprindu-se din goana după a face și a avea. Trăiesc acum cu mult mai puțin într-un paradis care în ochii multora reprezintă sărăcie. Și nu pot să nu mă întreb cum ar fi dacă aș face și eu asta… Nu există loc sau situație care să te facă brusc fericit, care să îți rezolve toate problemele și ofurile ca prin farmec, de asta sunt convinsă. Și totuși, uneori mă întreb cum ar fi….

7 gânduri despre „Uneori mă întreb

 1. Puteti incerca.
  Va luati un concediu si mergeti undeva unde,credeti, ca e alt ritm.Dar nu la hotel, motel sau alte cu conditii asigurate, ci intr-un loc in care sa fiti nevoiti sa va asigurati singuri minimum de confort, hrana, distractie.
  Daca merge si va place si ( mai ales) daca aveti o baza materiala pentru cazuri speciale, mutati-va!

 2. Eu sa fiu mai tanara…cu vreo 20 de ani macar, as incerca. Pentru o viata mai tihnita, unde sa ma regasesc pe mine cu mine insami, acea persoana simpla, iubitoare de natura, de liniste si armonie, o persoana care nu face rau nimanui, nici atunci cand i se face acel rau, daca as avea niste resurse materiale, as incerca. Sunt o persoana modesta, nu-mi trebuie nici acum/aici lux si cine stie ce conditii. Si acum traiesc decent, fara „fitze si „pampoane”. Deci, daca as avea vreo 25-30 de ani, as porni la un astfel de drum…Ce ar urma? Ar depinde doar de mine….dar cu siguranta ca ar fi aventura vietii mele!!! 🙂

 3. „Pentru orice lucru este o clipă prielnică şi vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer. Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ceea ce ai sădit. Vreme este să răneşti şi vreme să tămăduieşti; vreme este să dărâmi şi vreme să zideşti.
  Vreme este să plângi şi vreme să râzi; vreme este să jeleşti şi vreme să dănţuieşti. Vreme este să arunci pietre şi vreme să le strângi; vreme este să îmbrăţişezi şi vreme este să fugi de îmbrăţişare. Vreme este să agoniseşti şi vreme să prăpădeşti; vreme este să păstrezi şi vreme să arunci. Vreme este să rupi şi vreme să coşi; vreme este să taci şi vreme să grăieşti. Vreme este să iubeşti şi vreme să urăşti. Este vreme de război şi vreme de pace.”
  Nu-s cuvintele mele, sunt ale Ecclesiatului, dar mă regăsesc deseori în ele. Sincer, am văzut lucrat şi vorbit cu mii de oameni până acum, am bătut drumuri netede şi cărări ascunse, am simţit sufocarea oraşului dat şi mirosul pământului reavăn. Nicăieri nu-i ca acasă. Mă bucur de o curte simplă în care, în timpul liber, cosesc, sap, cultiv grădina şi solarul, mă odihnesc în leagănul făcut de mâinile mele simt şi trăiesc viaţa, cu împliniri şi neajunsuri, alături de cei dragi mie.
  O zi minunată să fie la voi, Anca!

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s