Fontaine de Vaucluse

Fontaine de Vaucluse, locul unde izvorăște râul Sorgue, se află la poalele munților Vaucluse, în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur din sudul Franței.

„Fântâna”, sau izvorul, se află la baza unui versant de 230m înălțime, fiind cel mai mare izvor din Franța și al cincilea ca mărime din lume, cu un total de 630 milioane metri cubi de apă anual.

Am ajuns acolo pe o caniculă doborâtoare, însă pe malul râului și mai ales lângă izvor este foarte răcoare. Am văzut pentru prima dată un astfel de fenomen natural neobișnuit. Mai la vale, mai multe izvoare secundare alimentează râul Sorgue, care are o culoare verde uimitoare și o limpezime de cristal.

Zona abundă în atracții turistice, vara fiind înțesată de oameni. Cu toate acestea, fiecare își vede de treaba lui și nimeni nu încurcă pe nimeni, astfel încât poți admira natura în voie și cu bucurie deplină.

6 gânduri despre „Fontaine de Vaucluse

    • Thank you, Drake. Yup, it’s my hat. My husband was having a lot of fun watching me trying to photograph the place and he took some snap shots with the phone. 🙂

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s