Abbaye de Fontfroide

Aproape de Narbonne, în ținutul „Cathar”, se află o bijuterie retrasă bine de la drumul principal, la care se poate ajunge însă foarte ușor cu mașina urmând indicatoarele (sau folosind GPS-ul :)).

L’Abbaye de Fontfroide îți taie respirația de la bun început. Unul dintre monumentele cu arhitectură tipică ordinului cistercian cel mai bine conservate din Franța, abația conduce vizitatorul pe un traseu mereu surprinzător. Am avut senzația că urmăresc un film în care fiecare scenă îmi place mai mult decât precedenta. Totul a fost încântător, începând cu spațiile exterioare generoase împrejmuite de ziduri și construcții spectaculoase, continuând cu grădinile interioare și încăperile fastuoase și terminând cu grădinile terasate presărate cu plante fabuloase, fântâni și opere de artă.

E bine de știut că abația deține propriile terenuri cu viță de vie și fabrică propriile vinuri, organizând printre altele și degustări. Mai multe detalii găsiți pe site-ul lor, aici.

6 gânduri despre „Abbaye de Fontfroide

  1. Foarte corect și îngrijit pare apusul Europei… Există o oarecare distanțare ”igienică” față de vizitator. Îmi dă senzația acelor cărți puse în țiplă, pe care nu prea ai cum să le răsfoiești. Poate e doar părerea mea; în fine, la noi ai parte exact de contrar, așa că…

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s