Mont Ventoux. Sau cum am avut senzația că sunt pe altă planetă :)

Mont Ventoux, cu o altitudine de 1912m, se află în sudul Franței, în zona Vaucluse, la aproximativ 20km de Carpentras. După cum îi sugerează numele, vârful se află în bătaia unor vânturi foarte puternice aproape tot timpul anului.

Mont Ventoux a fost poreclit „Bestia din Provence”, „Uriașul din Provence” sau „Muntele chel”. Devenit foarte cunoscut datorită faptului că Turul Franței trece pe acolo, Mont Ventoux este o prezență spectaculoasă și surprinzătoare în peisajul provensal, funcționând ca un magnet pentru pasionații de ciclism și nu numai. Privit de la distanță, ai impresia că este pe jumătate acoperit cu zăpadă, chiar în plină vară. Ajungând la fața locului (se ajunge cu mașina fără probleme până aproape la vârf), observi un peisaj care parcă este de pe altă planetă. Ești înconjurat de o mare de rocă albă, vegetația lipsind aproape complet. Totuși, dacă privești cu atenție, descoperi o floră miniaturală superbă adaptată mediului arid și vântos.

Dacă ajungeți în zonă, e bine să știți că la vârf temperatura este deosebit de scăzută față de baza muntelui. Luați-vă la voi ceva gros de îmbrăcat. Noi am fost acolo când era caniculă. Am pornit de jos la 34 de grade, iar la vârf erau vreo 18, senzația de frig fiind mult amplificată de vântul rece, extrem de tăios.

Chiar și cu vântul care intra până în oase, mi-a plăcut atât de mult peisajul și priveliștea asupra vecinătăților, încât am rămas mută de încântare. Chestie care zău, mi se întâmplă foarte rar. Nu încântarea. Muțenia. 😀

6 gânduri despre „Mont Ventoux. Sau cum am avut senzația că sunt pe altă planetă :)

Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s